Radiatormaling er en særlig maling, som kan tåle høje temperaturer. Den fås både som spraymaling og almindelig maling, som skal påføres med pensel. Da radiatormaling tåler høje temperaturer, egner den sig også perfekt, når drivhuset skal males. Her følger en række gode råd til, hvordan du får succes med at male drivhuset med radiatormaling.
Hvorfor anvende radiatormaling til drivhuset?
Radiatormaling er en særlig type maling, som egner sig til radiatorer. Det skyldes, at den kan tåle høje temperaturer, hvilket almindelig maling ikke kan. Derfor egner radiatormaling sig også til drivhuse, hvor der nemt kan blive helt op til 40-50 grader i løbet af sommeren.
Af samme årsag er det ikke alt almindelig maling, som egner sig til brug, når drivhuset skal males. Hvis du er i tvivl om, hvilken radiatormaling du skal bruge til at male drivhuset, kan du spørge hos dit lokale byggemarked eller din lokale farvehandler.
Fælles for de fleste typer af radiatormaling er dog, at de egner sig til metalliske overflader og høje temperaturer, som er det, der kendetegner en radiator. Det er dog det samme, som er kendetegnende for drivhuset, hvorfor det egner sig perfekt, når drivhuset skal have en omgang.
Sådan kan du pifte drivhuset op
Hvis du har et slidt drivhus, som kræver til en kærlig hånd, kan du altid starte med at male det. Du kan eksempelvis male stellet sort, hvis du ønsker at give drivhuset et mere eksklusivt look. Hvis du har købt et gammelt drivhus via Den Blå Avis eller Facebook Marketplace, kan du også give det en omgang maling.
Arbejdet behøver dog ikke at stoppe her, da der også er mange andre ting, du kan gøre, hvis du ønsker at pifte dit drivhus op. Du kan eksempelvis strø barkflis, kakaoflis eller træflis (fås her) på gulvet, hvis du ønsker et hyggeligt og organisk miljø, som matcher til planterne.
Indret drivhuset med lys, puder og plaider
Drivhuset er ikke udelukkende et sted, hvor du har planter. Det er også et sted, hvor du kan sidde og nyde formiddags-, eftermiddags- eller aftenkaffen i hyggelige og rolige omgivelser. I drivhuset bliver årstiden forlænget, så du kan nyde udelivet i længere tid – også selvom temperaturen ikke er til at sidde udenfor.
Du kan derfor også indrette dit drivhus med dæmpet belysning, puder og plaider, så du kan sidde og nyde udelivet på de kølige forårs-, sommer- og efterårsaftener. Vælg de ting, du putter ind i drivhuset, med omhu, så du er sikker på, at alle bidrager til et hyggeligt og atmosfærisk miljø, hvor stemningen nærmest er magisk.